TÜM ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ TESLİMAT FIRSATI! Tüm Ürünlerde %5 Havale İndirimi!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Mutfak Sandalyesi Nasıl Seçilmeli

24-04-2024 00:58
Mutfak Sandalyesi Nasıl Seçilmeli

Mutfağın konforlu, işlevsel ve şık olabilmesi için,  mutfak mobilyalarının olmazsa olmazı olan masa ve sandalye seçimini dikkatli yapmanızda fayda var. Seçiminizi tabureden yana da kullanabilirsiniz ancak rahat olduğu söylenemez. Öyleyse sandalye çeşitlerine bakalım. Mutfak sandalyesi alırken nelere dikkat edilmeli? Ne tür sandalyeler var?

 

MUTFAK SANDALYE ÇEŞİTLERİ

Mobilya üreticileri modeli, tasarımı, maliyet bakımından farklılık gösteren mutfak sandalyeleri üretmektedirler. Ayrıca kullandıkları malzemede de farklılık gösterirler:

·         Ahşap Sandalye, klasik tarzda yapılmış bir mutfak için ideal bir seçenektir. Modern yapılı mutfaklar için de modern tasarımlı ahşap sandalyeler var.

·         Krom kaplı çelik sandalye, her yerde rahat kullanılabilecek türdendir. Özellikle mutfak zaman zaman nemli ve sıcak ortam haline gelebildiği için bu tür değişikliklere karşı dayanıklıdır.

·         Plastik sandalye, bu tür sandalyeler modern mutfaklara da yakışır. Teraslar ve yaz mutfakları gibi açık alanlar için de uygundur;

·         MDF ve suntadan yapılan sandalyeler maliyet ve fiyatı açısından daha düşüktür, ancak zamanla nemi emebilir veya yüksek sıcaklığa uzun süre maruz kalmaktan çatlayabilirler.

Uzmanlar maddi imkanlar el veriyorsa daha güvenilir ve çevre dostu olan ahşap veya metalden üretilmiş sandalyeleri tercih etmenizi önermektedirler.

 

MUTFAK SANDALYE ŞEKİLLERİ

Mutfak sandalyeleri aşağıdaki şekillerde mevcuttur:

Normal sırtlı sandalye;

Sırtsız sandalye;

Kolçaklı Sandalye;

Bar Sandalyesi;

Her üretici kendince yeni dokunuşlar yapmaya çalıştığı için sandalye modellerinde çok fazla çeşit söz konusudur. Bu nedenle sandalye alırken dikkat etmeniz gereken temel detaylar var:

Yaşam alanınızın iç mekan tarzı;

Duvar boya rengi;

Evin tasarımı;

Mutfak için sandalye çeşitleri kabaca yumuşak ve katı olmak üzere iki geniş kategoriye ayrılabilir:

%100 fırınlanmış ahşap kullanılarak üretilen A2Decor tasarım sandalyeleri hem ekolojik ve standart tasarımları ile bütün ev tarzlarına uyum sağlayabilen modele sahiptir. Evinizdeki renk tonlarına göre en popüler ve temel renkleri seçebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.